Redactie

Het maken van sterke mediamerken is het streefdoel van al onze afdelingen, maar in het bijzonder van onze redacties. Ons bedrijf heeft dan ook marktleiders in elk mediasegment. Het geheim hierachter? Journalistieke topteams die fier zijn op elke lezer die ze voor hun medium kunnen winnen. Alle redacties zijn in Kobbegem terug te vinden, toch laat de Persgroep Publishing hun de vrijheid om volledig onafhankelijk van elkaar te werken. Elke titel heeft immers zijn eigen verhaal met zijn eigen specialisten. Niemand kent zijn publiek zo goed als de redactie zelf en net daarom is die onafhankelijkheid voor ons van groot belang.

REDACTIE DE MORGEN EN DEMORGEN.BE

Tegen de stroom in, zoals het hoort voor een goede zalm, dat is De Morgen. Verhalen en beelden die je aan het denken zetten, die net die andere invalshoek pakken, die je verrassen: dat vinden lezers er terug. Daarbovenop is deze redactie gespecialiseerd in cultuurnieuws. Zo voorzien zij een boekenbijlage op woensdag en in het weekend is er een extra uitgebreide krant met Zeno en DM Magazine. DeMorgen.be trekt deze lijn door en is ingedeeld in verschillende redactionele kanalen.

REDACTIE HET LAATSTE NIEUWS EN HLN.BE

Met meer dan één miljoen lezers per dag is Het Laatste Nieuws dé nummer 1 in het Vlaamse dagbladlandschap. HLN.be is op zijn beurt de grootste nieuwssite van België. Het Laatste Nieuws en HLN.be brengen elke dag blikverruimend (inter)nationaal nieuws, spraakmakende verhalen en focussen ook sterk op sport en regionaal nieuws.

Wat het nieuws ook brengt, HLN vat elke dag de feiten en emoties samen. De baseline is dan ook: "In het hoofd, in het hart". 

redactie 7sur7

De collega’s van 7sur7.be, onze Franstalige nieuwswebsite voor het brede publiek, garanderen een continue instroom van nieuws en focust daarbij op actualiteit, sport en showbizz. Gemiddeld verschijnt er elke 4 minuten een nieuw artikel. 

Redactie Dag allemaal

Dag Allemaal is marktleider binnen de Vlaamse magazinemarkt. Elke week brengt de redactie een magazine dat boeit, vermaakt en ontroert met onthullend nieuws over binnen-en buitenlandse sterren, intense verhalen van de man in de straat, een gezonde portie actualiteit én als kers op de taart een uitgebreide TV-gids. 

Redactie goed gevoel

Goed Gevoel is het grootste maandblad van Vlaanderen, elke maand bereiken we een half miljoen enthousiaste lezers. De focus ligt op gezondheid, het allerbelangrijkste goed in ons leven. Daarnaast richten we ons ook op psycho, want een gezonde kijk op het leven is wat ons gelukkig maakt. Dankzij de verschillende specialisten op uiteenlopende vakdomeinen is Goed Gevoel echt dé referentie op vlak van gezondheid, psycho, relaties en beauty. Ontdek onze praktische checklists en leuke challenges op de Goed Gevoel site die je instant gelukkiger en gezonder maken of tover snel een menu op tafel dankzij onze lekkere recepten.

REDACTIE humo

Onze Humo redactie brengt spraakmakende coverstory's en onthullende interviews en dossiers. En dat met een kenmerkende aanpak: betrouwbare info, humor en kritiek in combinatie met een flinke dosis zelfrelativering. Verder trakteren de redacteurs de Humo-lezers elke week op stukken over sport, film, pop- en jongerencultuur, snedige columns en eigenzinnige boeken-, concert-, festival- en cd-besprekingen. 

REDACTIE story

Story lezen, dat is jouw moment! Story laat je elke week meeleven met bekend Vlaanderen en Hollywood. Met pakkende & herkenbare verhalen, boeiende reportages en meeslepende fotomomenten. Met tips & tricks van onze experts om jouw leven net dat tikkeltje extra te geven. Met een nieuwe, uitgebreide culi-rubriek zodat het jou nooit nog aan culinaire inspiratie ontbreekt. En als kers op de taart vind je achteraan in Story een extra dikke tv-gids. Duidelijk, uitgebreid en met veel praktische kijktips zoals je feilloos je ideale tv-week kan plannen. Geen wonder dus dat vrouwen over heel Vlaanderen “Oh sorry, maar ik lees nu mijn Story!” van de daken schreeuwen. 

REDACTIE TEVE-BLAD

De makers van TeVe-Blad zorgen elke week opnieuw voor de meest uitgebreide programmagids. Zij bezorgen de lezer interessante tv-tips, een dagelijkse filmwijzer, achtergrondinformatie bij de favoriete programma's van de kijkers, een soapwijzer, nieuws van de sterren, een overzicht van docu- en sportprogramma's en een selectie van digitale toppers.

Redactie tv familie

TV Familie is het pittigste blad van Vlaanderen met een flinke dosis showbizznieuws over nationale en internationale sterren, een uitgebreide portie me-time met trends in fashion, beauty, culi en lifestyle, een royale scheut royalty & soapsterren en natuurlijk een handig overzicht van de programma’s op tv.

De Persgroep Advertising

Onze collega’s van Advertising zijn verantwoordelijk voor de verkoop van advertentieruimte voor alle print- en online titels van de Persgroep Publishing. Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn de collega’s van Advertising echter met heel veel factoren bezig. Het team Marketing Communicatie B2B zorgt voor alle communicatie naar de adverteerders en media- en reclameagentschappen. De originaliteit van campagnes in onze titels wordt gewaarborgd door het BrandTales team, zij inspireren adverteerders om creatief het beste te halen uit hun reclameboodschappen. Ook de juiste data afleveren is een must voor een goeie advertentie. Daarom beschikt de Persgroep Advertising over een team online en offline media-experten, en wordt elk resultaat gemeten met concrete meetinstrumenten en benchmarks. En omdat digitale media steeds groeien in belang, wordt elke werknemer van de Persgroep Advertising hierover grondig opgeleid. Zo heeft het regionaal en nationaal salesteam van de Persgroep Advertising alle wapens in handen om een (potentiële) klant bij te staan met zowel commercieel als inspirerend advies.

Data, Insights & operations (dio)

De Persgroep Operations bestaat uit verschillende afdelingen die sales & redacties ondersteunen: Advertising & marketing operations, Business Intelligence voor zowel lezers- als advertentiemarkten, Research en het Data Competence Center. Bij Advertising operations zorgen ze dat het volledige traject van een advertentie correct verloopt: van ordering tot plaatsing en facturatie. Marketing operations zorgt voor de inrichting van alle abonnementen- en campagnesystemen. De overige afdelingen werken vooral rond data, door het maken van reporting, analyses en het verschaffen van inzichten. Door de brede waaier aan verantwoordelijkheden is het Operations-team vaak sparringpartner tussen meerdere afdelingen.

Eco Print Center

Wie al voorbij de E17 ter hoogte van Lokeren reed, heeft het zeker opgemerkt: het hypermoderne gebouw met glazen gevel waarin de drukkerij van De Persgroep is gehuisvest. Ons drukcentrum EPC in Lokeren is dan ook één van de modernste drukkerijen in Europa. Dankzij de technische mogelijkheden kunnen we onze kranten en tijdschriften zo goed mogelijk afstemmen op de wensen van onze klanten. Bovendien doen we dat op een milieuvriendelijke manier: we gebruiken gerecycleerd papier, gaan zuinig om met energie en dankzij het waterloze drukprocédé van onze Cortina-persen produceren we geen toxische afvalstoffen. In de eerste plaats gebruiken we EPC voor onze eigen titels, maar onze persen dienen eveneens voor externe klanten zoals bv. De Tijd en De Volksrant.

finaciële dienst

Onze fincanciële dienst heeft verschillende verantwoordelijkheden. Deze collega’s zijn voornamelijk gespecialiseerd in klanten- & leveranciersboekhouding en de credit & collection. Ook Businessanalisten maken deel uit van de financiële dienst. Zij denken mee over de business, verzorgen de rapporteringen en maken zowel kernanalyses als budgetten op.

human resources

Bij het HR-team staan mensen centraal. Werken met en voor sollicitanten, collega’s, jobstudenten en stagiairs is hun passie. De HR Business Partners, HR- en Recruitment specialisten, Payroll-medewerkers, Management Assistente, Bedrijfsverpleegkundige en Fleet Manager staan dagelijks klaar om alle HR-vragen te beantwoorden, advies te verlenen en ondersteuning te bieden waar nodig. Verder staat dit team ook in voor de ontwikkeling en implementatie van HR-gerelateerde projecten zoals het welzijnsbeleid, employer branding en social media. Zo bouwen ze aan een organisatie waar niet alleen resultaat belangrijk is, maar ook veel belang wordt gehecht aan persoonlijke ontplooiing en teamspirit. 

ICT

Dit team van 400 gedreven collega’s leeft voor digitale en offline-media en werkt in cross-functionele teams (Squads) aan totaal nieuwe innovatieve producten. Samen bouwen ze aan de digitale snelweg waarop de topmedia van De Persgroep Publishing straks ook de topmedia wordt van België, Nederland en Denemarken. De agenda is amibitieus. Er worden nieuwe mediaproducten uitgewerkt zoals Topics, ons gloednieuw hypergepersonaliseerd nieuwsplatform waarop het beste van al onze media wordt verzameld. Ook bouwen ze aan een eigen redactiesysteem  dat “scherm” en “papier” helemaal samenbrengt. Daarnaast ontwikkelt dit team een eigen CRM-systeem waardoor we onze mediaconsumenten nog persoonlijker kunnen bedienen. Onze ICT specialisten zijn eveneens verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de websites van onze topmerken, die zes miljoen unieke bezoekers per dag over de vloer krijgen. Om al deze taken vlot te realiseren, zetten de cross-functionele teams elke dag opnieuw maximaal in op Agile, continuous improvement en de te bereiken goals.

MARKETING

Al onze redacties worden ondersteund door een overkoepelende marketingafdeling die werkt vanuit ons hoofdkantoor in Kobbegem. De teams zijn ingedeeld per titel en bouwen dus elk hun eigen merk uit. Dat doen ze door het merk 360° breed te benaderen om van daaruit aan actiemarketing te doen. Zo verhogen ze de merkbekendheid van onze titels en de lezersloyaliteit. Daarnaast zijn onze marketeers volop bezig met imagobuilding, aan de hand van grote campagnes. Dat de aanpak van onze dienst marketing zorgt voor een enorme impact, bewijzen de verschillende promotieacties die meer dan eens een stormloop naar de krantenwinkels veroorzaken.

online services

Online Services is meer dan ooit de motor achter onze digitale merken. Elke dag werkt dit team mee aan de uitbouw van RegioJobs.be, spaargids.be/guide-epargne.be, Tweakers.net en vacature.com. Daarbij werken ze nauw samen met andere titels en afdelingen van De Persgroep Publishing. Via toptechnologie en data creëert het team content op maat. Zo garandeert dit team dat ook onze online lezers centraal staan in elk digitaal medium van de Persgroep Publishing.

spaargids.be/guide-epargne.be

Spaargids.be is al jaren een gevestigde waarde in de financiële wereld. Om het potentieel van deze vergelijkingssite in financiële producten nog meer te benutten, gaat het spaargidsteam dagelijks op zoek naar de beste manier om de content van spaargids.be/guide-epargne.be te gebruiken in print en online media. Ook werken zij de 4 pijlers van spaargids.be/guide-epargne.be, sparen, lenen, betalen en verzekeren, verder uit.

tweakers.net

In september 2014 lanceerden we Tweakers, de grootste technologie- en elektronicasite van Nederland, ook in België. De website bevat nieuws, reviews, een product- en prijsvergelijker en een forum met een grote en actieve community. In 2009, 2011, 2012, 2013 en 2014 werd Tweakers.net door het Nederlandse publiek verkozen tot Website van het Jaar en tot Beste (en populairste) Vergelijkingssite.

vacature.com

Het team achter Vacature.com is gepassioneerd door jobs en alles wat met recruitment te maken heeft. Vacature.com is geen saaie jobcatalogus, onze collega’s maken elke dag opnieuw werk van een informerend online en offline magazine dat gebruiksvriendelijkheid voorop stelt en werkzoekenden dichter bij hun volgende werkgever brengt. 

Livios

Livios is dé portaalsite bij uitstek voor (ver)bouwers en klussers in heel België. Met meer dan 500.000 unieke bezoekers per maand, een kwalitatieve, onafhankelijke redactie en een aantal gratis diensten is Livios al bijna 20 jaar marktleider binnen zijn segment. De site heeft ook een online bouwforum waar (ver)bouwers en professionals elkaar vinden voor tips en vragen. Daarnaast helpt het gratis bouw- en renovatieboek ‘Verstandig Bouwen en Renoveren’ al 25 jaar duizenden (ver)bouwers op weg bij elke stap van het (ver)bouwproces.